Het Beste Juryrapport

Het juryrapport

 

Alle jury’s van De Inktaap kunnen, nadat zij een winnaar hebben gekozen, een juryrapport inleveren. De inzet is dat deze rapporten goed beargumenteerd en mooi geschreven zijn. Creativiteit wordt op prijs gesteld. De mooiste juryrapporten worden beloond met een prijs.

 

Winnaars 2016

De juryrapporten waren dit jaar van hoge kwaliteit. De meest nauwkeurige literaire analyses werden neergepend. De jury’s brachten hun oordeel overtuigend, namen geen blad voor de mond en kwamen soms vinnig uit de hoek. Maar ook wisten ze te emotioneren met poëtische zinnen en loftuitingen aan het adres van hun favoriet.

De eerste prijs is een literair uitje inclusief lunch voor de gehele jury en gaat naar een zeer origineel juryrapport: een reisgids die elk boek als reisbestemming ziet, inclusief reisleiders en toeristische highlights. De bespreking van de vier boeken is grondig en mooi geschreven. De winnaar van de eerste prijs is de jury van het Marnix College uit Ede! 

De winnaar van de tweede prijs is de jury van het Sint Catharinacollege. Het rapport heeft een sterke opbouw en analyse van de vier nominaties. De tweede prijs is € 150,00 aan boekenbonnen.

De derde prijs is € 75,00 aan boekenbonnen en gaat naar een verhalend juryrapport, waarbij de hoofdpersoon een flinke reis doormaakt. De winnaar van de derde prijs is natuurlijk de jury van Pontes, Het Goese Lyceum

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief! Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer