E-books

Downloaden en gebruik

Voor De Inktaap worden de e-books en aan de juryleden verstrekt via een persoonlijke e-mail. De e-books en het andere Inktaapmateriaal zijn vanaf 1 september 2018 beschikbaar voor deelnemers. Na aanmelding ontvangen de deelnemers dan op hun eigen e-mailadres een startpakket met een downloadlink naar de e-books en naar de juryhandleiding. Deze e-mail is strikt persoonlijk. 

De e-books zijn beschikbaar in een ePubformaat. Dit is een bestandsformaat dat geschikt is voor de meeste e-readers, computers, tablets en smartphones. Afhankelijk van het apparaat waarop het e-book wil lezen, voer je de volgende handelingen uit:

Ik heb een e-reader
De meeste e-readers herkennen het bestandsformaat ePub. Je hoeft dus alleen de gebruikelijke handelingen uit te voeren om e-books op je e-reader te krijgen. Zie hiervoor de handleiding van je e-reader.

Ik lees op een iPad of iPhone
Volg de handleiding van je iPad of iPhone om bestanden over te zetten via iTunes. Vervolgens kun je met de gratis app iBooks van Apple gaan lezen, deze is verkrijgbaar in de Apple appstore.

Ik lees op een Androidtablet of -smartphone
Volg ook hier de handleiding van je telefoon of tablet om bestanden over te zetten. Om te lezen kun je de gratis applicatie Aldiko gebruiken, die te vinden is op Google Play.

Ik lees op een pc
Op je PC of laptop kun je na het downloaden de boeken in ePub lezen met het gratis programma Adobe Digital Editions.

Lees in deze korte handleiding meer over e-books.

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer