Martin Michael Driessen

Martin Michael Driessen

Martin Michael Driessen (1954, Bloemendaal) is een man van vele talenten. Hij is succesvol als schrijver, vertaler, toneel- en operaregisseur en bemachtigde de hoofdrol in de speelfilm Blaulicht.

Vanaf 1980 is hij in de theaters te vinden als toneel- en operaregisseur en hij regisseerde producties zoals König Ödipus van Socrates en Carmen van Bizet. Ook ontwikkelde hij een interesse in de vertaling van toneelteksten en vertaalde onder andere werken in het Nederlands, Engels, Anglo-Iers en Duits.

Hij begon zijn carrière als auteur in 1999 met de roman Gars, die werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. Zijn tweede roman, Vader van God (2012), en derde roman, Een ware held (2013) werden kort na elkaar gepubliceerd en ontvingen beide een nominatie voor de Gouden Boekenuil. In 2015 volgde zijn volgende roman, Lizzie, die hij schreef in samenwerking met Liesbeth Lagemaat.

In 2016 publiceerde hij zijn nieuwste boek Rivieren en ontving hiervoor de ECI-literatuurprijs en ECI-lezersprijs. Ook werd de roman genomineerd voor de Fintro Literatuurprijs, de opvolger van de Gouden Boekenuil.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek