Knetterende Letteren

Knetterende Letteren is een creatieve wedstrijd met als inspiratiebron de genomineerde boeken. Werp jezelf in de wereld van de literatuur door het schrijven van recensies, essays, leesverslagen of maak een film, dans of theaterstuk. Er zijn drie categorieën waarin je kan meedoen: Recensie, Film en Alles Mag. De deadline voor de inzendingen voor editie 2016 was op 1 maart 2016. De winnaars van Knetterende Letteren werden op de slotdag op 14 maart 2016 bekendgemaakt.

 

Verslag 2016

Lees, kijk en luister hier de mooiste inzendingen voor Knetterende Letteren terug.

Voor deze afgelopen editie van De Inktaap kwamen weer de meest creatieve, bijzondere én wonderlijke inzendingen bij ons binnen voor Knetterende Letteren. Een koffer, schilderijen, een bordspel... We zetten de winnaars hier op de website nog eens in het zonnetje!

Recensie

De winnende recensie stak er meteen met kop en schouders bovenuit. De juryleden van het Heilig Hart College Tervuren in Wezembeek-Oppem stuurden hun recensie in van Orgelman. Door het heldere taalgebruik en de uitstekende onderbouwing, was deze recensie voor ons een duidelijke winnaar. De winnende inzending kun je hier teruglezen.

Film

Voor de categorie Film kwamen mooie inzendingen binnen. We waren onder de indruk van het enthousiasme en de toewijding van zoveel jury's! De inzending van de Sint-Jozefschool in Mere sprong er vanwege de originele invalshoek en goede uitvoering tussenuit. Benieuwd naar de inzending van deze winnaar? Klik dan hieronder!


 

Alles Mag

Met een categorie als Alles Mag roepen we als organisatie natuurlijk ook wel iets over onszelf af, maar veel uiteenlopender dan de inzendingen van dit jaar kan bijna niet: schilderijen, bordspellen, gedichten en ga zo maar door. De winnende inzending komt van de jury van Groenewald. Deze Inktapers overdonderden ons met hun verwerking van Oorlog en terpentijn

 

 

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief! Aanmelden

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer