Inschrijving geopend!

Vanaf nu verklaren wij de inschrijvingen voor De Inktaap 2018 in Nederland voor geopend! De drie genomineerde titels zijn bekend, en dat betekent dat uw leerlingen deze zomervakantie al met hun neus in de boeken kunnen duiken.  

De inschrijving voor De Inktaap 2018 is geopend! Vanaf nu kunt u uw school aanmelden via het online inschrijfformulier.

De genomineerde titels voor De Inktaap 2018 zijn: 
•    Rivieren van Martin Michael Driessen – Van Oorschot (ECI Literatuurprijs 2016)
•    De tolk van Java van Alfred Birney - De Geus (Libris Literatuur Prijs 2017)
•    WIL van Jeroen Olyslaegers – De Bezige Bij (Fintro Literatuurprijs 2017)

Het belooft een bijzondere editie te worden met zeer uiteenlopende boeken. Een alom geprezen bundeling van drie novellen; een indrukwekkende familiegeschiedenis tegen de achtergrond van Nederlands-Indië; en een meeslepende roman met een totaal verrassende kijk op de Tweede Wereldoorlog. Birney, Driessen en Olyslaegers zijn aan elkaar gewaagd! 

Het nieuwe Inktaapseizoen gaat van start op 1 oktober 2017. Vanaf dat moment zijn de drie genomineerde e-boeken en de juryhandleiding met lesmateriaal beschikbaar. De juryleden hebben komend jaar vijf maanden de tijd om de drie genomineerde boeken te lezen, hier een oordeel over te vellen én hun juryrapport te schrijven. De winnaar van De Inktaap wordt gekroond tijdens de feestelijke slotdag van De Inktaap op 13 maart 2018 in De Doelen te Rotterdam.

Achtergrond informatie
De Inktaap is dé literaire jongerenprijs van Nederland, waarbij leerlingen worden geconfronteerd met de keuze van de jury’s van de ECI Literatuurprijs, de Fintro Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. Uit deze drie boeken kiezen de jongeren vervolgens hun winnaar die De Inktaap wint.

Inschrijven kan via het online inschrijfformulier.
 

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer