Nominaties voor De Inktaap 2019 bekend

De nominaties voor De Inktaap 2019 zijn compleet, vanaf nu is aanmelden voor het project via het inschrijfformulier mogelijk. De drie auteurs die kans maken op deze supercup van de Nederlandse letteren zijn Marjolijn van Heemstra met En we noemen hem, Murat Isik met Wees onzichtbaar en Koen Peeters met De mensengenezer.

De Inktaap is dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Vanaf september lezen jongeren van 15 t/m 18 jaar uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs de winnende titels van de BNG Bank Literatuurprijs, de ECI Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs, en kiezen daaruit hun favoriet.

Na het lezen wisselen de leerlingen hun leeservaringen uit, gaan met elkaar in discussie en kiezen in een debat op school hun winnaar. De resultaten van alle jury's samen bepalen welk boek De Inktaap 2019 wint. Deze wordt op 12 maart in het bijzijn van alle genomineerde auteurs en juryleden uitgereikt tijdens de slotdag van De Inktaap.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer