Stefan Hertmans wint De Inktaap 2016!

Tijdens de feestelijke slotdag van De Inktaap in de Doelen te Rotterdam heeft Stefan Hertmans met zijn roman Oorlog en terpentijn de Inktaap 2016 gewonnen! In het bijzijn van duizend jongeren nam hij de prijs in ontvangst.

Een greep uit de reacties van de jongeren op Oorlog en terpentijn:

  • ‘Hertmans’ woorden belichamen de gevoelens van hemzelf en van zijn grootvader, maar doordat deze zo herkenbaar en uit het leven gegrepen zijn, belichamen ze ook de collectieve gevoelens uit heden en verleden.'
  • ‘Stefan Hertmans schrijft met zijn poëtische taal een pakkend verhaal.’
  • ‘Mooie metaforen, beeldende taal, een lust voor de lezer, een reis door onze verbeelding.’
  • ‘Oorlog en terpentijn is zoveel meer dan een oorlogsverhaal, het vertelt een sociale geschiedenis, een tijdsgeest en het gaat over kunst en ja, ook over oorlog.’
  • ‘Oorlog en terpentijn, werk van een meesterbrein.’ 

Op de slotdag waren alle genomineerde auteurs aanwezig, zij werden geïnterviewd door de scholieren. Daarnaast verdedigden de jonge lezers hun keuze in een spannend debat en konden ze deelnemen aan een (inter)actieve schrijfworkshop van auteurs Hanneke Hendrix en Lize Spit. Gery Mendes verwelkomde de leerlingen en Winne sloot de slotdag af met een muzikaal optreden. De presentatie was in handen van Derek Otte en Oscar Kocken.

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer