Alex van der Hulst

Alex van der Hulst (1977) schrijft over muziek, nieuws, wetenschap, economie, kunst, Nijmegen en al het andere. Hij is als freelancer actief voor NRC, AD, OOR, ArtEZ, Daily Paradise en andere bladen. In het verleden heeft hij ook geschreven voor onder andere De Gelderlander, De Pers, Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer.

Marcel Krijgsman

Inhoud workshop

Gedurende het proces van de Inktaap hebben de deelnemers de boeken gelezen en zijn ze hierover met elkaar in discussie gegaan. Daaruit is een gezamenlijk juryrapport voortgekomen. Maar als de deelnemers bijvoorbeeld voor de krant zouden werken, en zij alleen hun mening hoefden op te schrijven? Hoe zou dat er dan uitzien?

De deelnemers krijgen informatie over het schrijven van recensies en hoe wat overlapt of verschilt met wat zij zelf hebben gedaan voor de Inktaap. Waar moet je opletten, etc?

Aan de hand van deze informatie schrijven de deelnemers een recensie, vanuit hun persoonlijke mening (dus niet die van de groep) waarin ze vertellen wat hun wel en niet aansprak, details noemen. Etc.

Deel deze pagina: