Elianne van Elderen

Elianne van Elderen (1997) schrijft gedichten en korte verhalen over kinderen die hun cavia’s vermoorden, glow-in-the-dark-midgetgolfen en illegale hondenfokkerijen in haar Brabantse geboortedorp. Ze stond onder meer op het Nijmeegs Boekenfeest, de Amsterdamse Museumnacht en won o.a. derde prijs bij De (Turing) Gedichtenwedstrijd 2020 en verscheen in literair tijdschrift DW B en op Hard//hoofd.

Inhoud workshop

Streepgedichten zijn leuk en makkelijk want je hoeft niet héééeéél veel na te denken. De deelnemers kiezen een tekst uit een tijdschrift of boek (organisatie zorgt dat die er zijn). Waar gaat de tekst over? Wat is belangrijk en wat valt je op? Als hier kort over gesproken is, mogen de deelnemers met die tekst en informatie aan de slag maar ze mogen de informatie ook het raam uitgooien.

Met een stift gaan zij woorden, zinnen, regels of hele passages uit hun tekst wegstrepen om zo een andere tekst, gedicht of boodschap te maken.

Achteraf kan nog gekeken worden naar hoe de tekst nu veranderd is. Is er nog iets van de oude tekst terug te vinden? En valt wat je op? En dan? We zouden zeggen: “Streep er door!”

Deel deze pagina: