Ozan Aydogan

Schrijver, rapper, spoken word artiest en acteur Ozan Aydogan (1993) is al sinds jonge leeftijd gefascineerd door de kunst van de vertelling. Hij is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en in 2018 won hij het NK Poetry Slam. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman.

Terwijl hij zijn eerste voorstelling speelt, waarvoor hij direct alle liedjes schrijft en waaraan hij bijdraagt met mono- en dialogen, heeft hij zijn eerste ervaringen als toneelschrijver. Vanaf dat moment blijft hij verhalen vertellen. In samenwerking met High On Type en RAUM met zijn binaurale spoken word installatie Prachtige Wezens, in Athene met Dries Verhoeven’s Phobiarama, in de Videoland serie Baantjer waarin hij een gastrol speelt, in Parijs op het Wereldkampioenschap Poetry Slam – nadat hij in 2018 Nederlands Kampioen Poetry Slam wordt – en met een hoofdrol in Orkater’s De Vreemdeling waarmee hij speelt in schouwburgen door heel Nederland.

In 2022 is Ozan te zien in de FC Bergman en ITA co-productie De Toverberg (naar het gelijknamige boek van Thomas Mann) dat in augustus te zien zal zijn op het Edinburgh Festival ’22. Ook werkt Ozan aan zijn debuutroman die verwacht wordt te verschijnen in 2024. Ozan is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.

Foto: Roeltje Van De Sande Bakhuyzen

Workshop Rappen Vanuit Je Lievelingspersonage

Stel je voor dat je favoriete personage uit je lievelingsboek over straat loopt en opeens, uit een open raam, een beat hoort. Plots blijft ze stilstaan. Haar hoofd begint te knikken op de drums. Dan opent ze haar mond en begint ze te rappen. Wat is de eerste zin die haar mond verlaat? Waar rapt ze over? Hoe is haar flow? Rapt ze heel langzaam? Of supersnel?

In de workshop Rappen Vanuit Je Lievelingspersonage kruipen we in de huid van je favoriete figuur en leren we dingen over hem/haar/die die we daarvoor nog niet wisten. We gebruiken alles wat we over dit personage weten en laten daar onze verbeelding op los. Wat houdt jouw personage bezig? Wat is haar grootste droom? Wat is haar grootste angst? Wat wilt ze anders zien in de wereld? Of wat zijn de dingen waar ze juist helemaal gek op is?

Op een speelse manier verkennen we de wereld van personage-analyse en Rap en zijn we niet langer meer toeschouwer van het verhaal, maar schrijven we zelf mee.

Deel deze pagina: