Tomas Lieske

Winnaar De Inktaap 2002
Franklin  (Uitgeverij Querido)

Door zijn moeder verstoten, door zijn vader vrijwel genegeerd, moet Franklin Lowendaal zich van kindsbeen af een weg door het leven banen. Dat leidt hem via internaten en slordige huurkamers naar de wereld van zijn oom Charles en diens vriend Niel. Met zijn grote liefde Michelle probeert Franklin zich te onttrekken aan zijn verleden.

Sven van Baarle

"Een erg goed boek, vooral door de manier waarop de mensen zichzelf voor de gek houden. Intrigerend hoe de hoofdpersoon met zichzelf en met de andere personages worstelt."

Juryrapport De Inktaap 2002

Over Tomas Lieske

Tomas Lieske (Den Haag, 8 juni 1943) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de universiteit  in Leiden en was leraar aan het Haags Montessori Lyceum. Van 1979 tot 1985 studeerde hij vervolgens dramaturgie in Amsterdam en hij liep stage bij Erik Vos van toneelgroep De Appel.

Lieskes debuut bestond uit gedichten die in literaire tijdschriften verschenen. In diezelfde periode werd hij benaderd om voor Tirade een poëziekroniek te schrijven. Deze essays kwamen terecht in Een hoofd in de toendra. Toen deze bundel verscheen had Lieske al twee dichtbundels op zijn naam staan.

Van 1987 tot 1995 vormde hij, samen met Robert Anker en Willem Jan Otten, de redactie van het tijdschrift Tirade. In 1992 debuteerde hij met proza.

Deel deze pagina: