Tom Lanoye

Winnaar De Inktaap 2004
Boze tongen  (Uitgeverij Promotheus)

Boze Tongen is het derde deel van de monstertrilogie van Tom Lanoye. In het derde deel wordt Katriens vader achternagezeten door een niet aflatende onderzoeksrechter, komt haar broer om bij een partijtje wurgseks, en krijgt haar oom zo genoeg van hopeloze zakelijke intriges dat hij voor een radicale oplossing kiest. In een moment van vertwijfeling verminkt Katrien zichzelf gruwelijk, en dat verandert haar leven ingrijpend. Als slachtoffer van wie niets meer verwacht wordt vindt ze eindelijk gemoedsrust.

"Terugblikken in de geschiedenis van bepaalde personages worden afgewisseld met aparte schrijfstijlen. Af en toe dwarrelen er vunzige stukken door het boek en soms ook spannende acties."

Juryrapport De Inktaap 2004

Over Tom Lanoye

Tom Lanoye (1958) leeft en werkt in Antwerpen (België) en Kaapstad (Zuid-Afrika). Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Hij is een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van zijn taalgebied (Nederland en Vlaanderen), en kind aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. Zijn naam wordt uitgesproken op zijn Frans:  /lanwa/.

Deel deze pagina: