de hoogstapelaar wessel te gussinklo de inktaap 2021

De hoogstapelaar

Ewout Meyster is zeventien en denkt de wereld en het leven begrepen te hebben, en dat zal hij zijn naïeve vriendjes wel eens tonen. Verbazen wil hij hen, maar ook de wereld, met zijn ‘optredens’ op straten en pleinen. In gesprekken met zijn vrienden legt hij uit hoe je een echte persoonlijkheid wordt, en wat je moet doen om belangrijk te worden en niet ‘onbenullig’ te blijven. Voor Ewout is het belang van deze gesprekken erin gelegen dat hij, zichzelf spiegelend aan de ‘onbenullige’ vriend tegenover hem, zijn eigen superioriteit oefent en tegelijkertijd bewezen ziet.

De hoogstapelaar won de Bookspot Literatuurpijs 2019 en is nu genomineerd voor De Inktaap 2021. De andere twee titels zijn Het wit en het purper van Willemijn van Dijk en Uit het leven van een hond van Sander Kollaard.

Over Wessel te Gussinklo

Wessel te Gussinklo (1941) studeerde psychologie en begon op zijn 20e met schrijven. Voor zijn debuutroman, De verboden tuin, ontving hij de tweejaarlijkse Anton Wachterprijs en de debutantenbeurs van het Fonds voor de Letteren. Ongeveer tien jaar later verscheen De opdracht. Deze roman wordt inmiddels gerekend tot de klassiekers in de naoorlogse Nederlandse literatuur. De hoogstapelaar is het derde deel van de vierdelige romanreeks over Ewout Meyster. In 2019 won hij de BookSpot Literatuurprijs en de Zeeuwse Boekenprijs met zijn boek De hoogstapelaar.

Deel deze pagina: