uit het leven van een hond sander kollaard de inktaap 2021

Uit het leven van een hond

Uit het leven van een hond beslaat een zaterdag uit het leven van Henk van Doorn, 56, ICverpleegkundige, alleenstaand. Hij wordt wakker, ontbijt, laat de hond uit, doet boodschappen. Het wordt allesbehalve een doodgewone zaterdag als Henks hond ziek blijkt. Het dier zal sterven, niet vandaag of morgen, maar binnen afzienbare tijd. Dat gegeven gaat als een sleepnet over de bodem van de dag en haalt de gebruikelijke gedachten boven: dat de  tijd maar één richting kent; dat we zo kwetsbaar zijn; dat we zo eenzaam zijn, hoeveel liefde we ook vinden.

Uit het leven van een hond won de Libris Literatuur Prijs 2020 en is nu genomineerd voor De Inktaap 2021. De andere twee titels zijn Het wit en het purper van Willemijn van Dijk en De hoogstapelaar van Wessel te Gussinklo.

Over Sander Kollaard

Sander Kollaard (1961) is geboren in Amstelveen en studeerde geschiedenis in Amsterdam. Sinds 2006 woont en werkt hij op het Zweedse platteland, in een voormalige pastorie, samen met zijn vrouw en drie kinderen. Hij debuteerde in Tirade en publiceerde verder in onder andere De Gids, DWB en Passionate Magazine. In 2012 debuteerde hij met de verhalenbundel Onmiddellijke terugkeer van uw geliefde, die bekroond werd met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2014. In 2015 volgde zijn romandebuut, Stadium IV, dat in De Wereld Draait Door werd gekozen tot Boek van de Maand. In 2018 verscheen zijn verhalenbundel Levensberichten en het jaar daarop de roman Uit het leven van
een hond, waarvoor hij de Libris Literatuur Prijs 2020 ontving.

Deel deze pagina: