Juryrapport

De Inktaap draait om drie dingen: het lezen van literatuur, het reflecteren daarop en het beoordelen daarvan. Iedere schooljury kiest aan het eind van het project een winnaar en geeft de eindscores door. Daarnaast schrijft elke jury ook een juryrapport. Het juryrapport kan worden geschreven naar aanleiding van discussies binnen de jury of met het schooldebat als belangrijkste bron. Ook kunnen de vragen (en antwoorden) uit het lesmateriaal een handvat zijn bij het schriftelijk reflecteren op de gelezen boeken.

Het schrijven van een goed juryrapport is een hele kunst en daarom worden de jury’s die voor De Inktaap het beste juryrapport schrijven beloond met mooie prijzen! De juryrapporten mogen ook op een creatieve manier worden vormgegeven, bijvoorbeeld als een verhaal of film. Kijk hieronder welke juryrapporten vorig jaar in de prijzen vielen.

Actief deelnemen aan de slotdag?

Als je naar de slotdag van De Inktaap komt, kan je ervoor kiezen om een actieve rol te spelen.

Lees meer

Winnaars

Eerdere winnaars van De Inktaap zijn onder meer Murat Isik, Tom Lanoye, Harry Mulisch, Connie Palmen, Ilja Leonard Pfeijffer en Tommy Wieringa.

Lees meer

Bent u docent?

Ga met uw leerlingen tijdens de les of als extra project aan de slag met De Inktaap! Lees verder voor meer informatie en hoe u zich aan kunt melden.

Lees meer

Deel deze pagina: