Talkshows

Tijdens de talkshows kan je samen met andere juryleden, onder leiding van een moderator, de genomineerde auteurs interviewen. Bedenk vooraf met elkaar welke vragen je wil stellen, geef je op als interviewer op het podium of stel je vraag achter een van de microfoons in de zaal.

Sigrid Spinnox
-
Talkshow
Grote Zaal

Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra is schrijver, dichter, theatermaker, journalist en columnist. Haar theaterwerk staat bekend om het sterk geëngageerde en experimentele karakter. In 2009 debuteerde ze met de dichtbundel Als Mozes had doorgevraagd, waarna in 2012 haar eerste roman De laatste Aedema volgde. In 2017 verschenen Het groeit! Het leeft!, een bundeling van haar columns over het ouderschap, en En we noemen hem. Met deze roman werd ze genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2018, won ze de BNG Bank Literatuurprijs 2017 én sleepte zo haar nominatie voor De Inktaap 2019 binnen. De filmrechten zijn verkocht en dit jaar wordt het boek in zes landen vertaald.

Marjolijn van Heemstra

Koen Peeters

Koen Peeters studeerde antropologie en pers- en communicatiewetenschappen in Leuven. Hij debuteerde in 1988 met de roman Conversaties met K., waarvan het hoofdpersonage Robert Marchand ook in volgende boeken terugkeerde. Vele romans volgden met een vaak zakelijk-ironische verteltoon, maar waarin ook ruimte is voor weemoed en nostalgie. In 2010 won Koen met De Bloemen de F. Bordewijk-prijs en in 2013 ontving hij voor Duizend heuvels de E. du Perronprijs. Voor De Inktaap 2019 is hij genomineerd met de roman De mensengenezerdie de ECI Literatuurprijs 2017 en de Vlaamse Confituur Boekhandelsprijs 2018 won.

Koen Peeters
Koen Broos

Murat Isik

Dankzij een opa die dé verhalenverteller was van zijn dorp en ook een vader die de gave van het woord bezit, zit het verhalen vertellen bij auteur Murat Isik in het bloed. Hij debuteerde in 2012 met Verloren grond, een familiegeschiedenis die in zijn geboorteland Turkije afspeelt. Murat ontving er de Bronzen Uil Publieksprijs voor en daarnaast werd het boek genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. In 2017 verscheen zijn tweede roman Wees onzichtbaar dat de Boekhandelsprijs 2018 én de Libris Literatuur Prijs 2018 won.

Murat Isik
Liselore Chevalier

Deel deze pagina: