Welk boek wint De Inktaap 2020?

Ruim duizend leerlingen tussen de 15 en 18 jaar lezen momenteel de genomineerde titels voor De Inktaap 2020. Maar welk boek gaat er uiteindelijk op 23 maart 2020 met de prijs vandoor? Dat bepalen de scholieren samen als één jury wanneer zij in februari hun eindoordeel vellen.

Een mening vormen over een boek is natuurlijk iets persoonlijks, maar desondanks moeten de schooljury’s het onderling wel eens zijn over welke titel zij aandragen als hun winnaar. De komende maanden gaan de leerlingen met elkaar in discussie om hierin overeenstemming te vinden. Dit doen zij aan de hand van het lesmateriaal van LitLab, een digitaal laboratorium van de Universiteit Utrecht voor literatuuronderzoek in het voortgezet onderwijs. Speciaal voor De Inktaap ontwikkelden zij drie leesclubs voor de boeken van Rob van Essen, Nina Polak en Tommy Wieringa.

Deel deze pagina:

Nieuws