Wessel te Gussinklo eerste genomineerde voor De Inktaap 2021

De Inktaap 2020 is nog in volle gang, maar de eerste genomineerde voor de volgende editie is al bekend! Met het winnen van de Bookspot Literatuurprijs op 14 november is De hoogstapelaar van Wessel te Gussinklo de eerste genomineerde titel voor De Inktaap 2021.

Het is de derde roman die Te Gussinklo schreef over hoofdpersoon Ewout Meyster, een inmiddels zeventienjarige jongen die denkt de wereld en het leven begrepen te hebben. De titel doet echter anders vermoeden, want een hoogstapelaar kan namelijk het beste worden gedefinieerd als een oplichter of leugenachtige opschepper. De jury noemde het boek een ‘soeverein baken in een tijd waarin het besef van wat literatuur ten beste te bieden kan hebben, marginaal is geworden’.

De andere genomineerde titels voor De Inktaap 2021 worden bekendgemaakt in januari (BNG Bank Literatuurprijs) en mei (Libris Literatuur Prijs) 2020.

Deel deze pagina:

Nieuws