Stemmen tellen voor De Inktaap 2020

Voor deze editie van De Inktaap is de eindfase in zicht: deze maand brengen ruim 1.100 juryleden hun stem uit op hun favoriete titel. De scholieren startten in september met het lezen van de drie genomineerde boeken van Rob van Essen (Libris Literatuur Prijs 2019), Nina Polak (BNG Bank Literatuurprijs 2018) en Tommy Wieringa (BookSpot Literatuurprijs 2019). Vervolgens gingen zij met elkaar in gesprek tijdens jurybijeenkomsten om te titels te beoordelen. Op de meeste scholen werd deze maand een schooldebat georganiseerd om te bepalen welk boek de meeste stemmen krijgt. Tijdens de slotdag op 23 maart wordt bekendgemaakt welke auteur er met de prijs vandoor gaat. De genomineerde auteurs zijn zelf natuurlijk ook aanwezig en worden die dag geïnterviewd door de leerlingen.

Deel deze pagina:

Nieuws