De Inktaap 2021 nadert zijn ontknoping!

De stemmen worden geteld, de juryrapporten aandachtig gelezen: De Inktaap 2021 nadert zijn ontknoping! Op donderdag 11 februari 2021 is de prijsuitreiking live te volgen op de website van De Inktaap.

Stemmen tellen

Honderden jongeren van 15 t/m 19 jaar uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs hebben de drie genomineerde romans voor De Inktaap 2021 gelezen: Het wit en het purper van Willemijn van Dijk, De hoogstapelaar van Wessel te Gussinklo en Uit het leven van een hond van Sander Kollaard.

Vervolgens hebben zij de boeken individueel of klassikaal beoordeeld, een juryrapport geschreven en online hun stem uitgebracht op hun favoriete titel.

Digitale slotdag

Op 11 februari 2021 van 14.00 tot 15.00 uur wordt in een livestream op de homepage van De Inktaap de winnaar bekendgemaakt. Waar de juryleden de voorbije jaren in de Doelen in Rotterdam rechtstreeks met de genomineerde schrijvers in gesprek gingen, doen we het dit keer coronaproof online. Samen met presentator Oscar Kocken stellen de jongeren hun meest prangende vragen en maken op basis van alle ingezamelde stemmen en juryrapporten het beslissende oordeel bekend. Bovendien gaat er ook een prijs naar het Beste Juryrapport!

Deelnemen aan de gesprekken van de digitale slotdag? Dat kan! Stel tijdens de live-uitzending je vragen aan de auteurs via de chat.

Ook de creatieve schrijfworkshops die de slotdag normaliter tot een succes maken, krijgen dit jaar een digitaal alternatief. In de twee weken voorafgaand aan de prijsuitreiking volgen de juryleden zes exclusieve webinars van Ellen Deckwitz, Lotte Lentes, Kila van der Starre, Gino van Weenen, Jordi Lammers en Jelko Arts.

Dé literaire jongerenprijs

De genomineerde titels voor De Inktaap 2021 hebben in het afgeslopen jaar drie befaamde Nederlandse literaire prijzen in de wacht gesleept; respectievelijk de BNG Bank Literatuurprijs, de BookSpot Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs.

Op 11 februari zien we of Van Dijk, Te Gussinklo en Kollaard ook het hart hebben gestolen van de lezers van de toekomst. Wie voegt straks dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur toe aan de prijzenkast?

Deel deze pagina:

Nieuws