De Inktaap 2021: het programma

De Inktaap 2021 nadert zijn hoogtepunt. Met zijn allen gaan we live in gesprek met schrijvers, volgen workshops en reiken natuurlijk dé literaire jongerenprijs van Nederland uit.  Bekijk hier wie allemaal bijdraagt aan de digitale slotdag op 11 februari.

Schrijvers ontmoeten jonge lezers

In 2020 ging De Inktaap on air in een reeks van drie podcasts en mocht Nina Polak dankzij haar roman Gebrek is een groot woord de titel in ontvangst nemen. Dit jaar is het slotevenement in de vorm van een livestream rechtstreeks te volgen op onze website. Surf op donderdag 11 februari van 14.00 uur tot 15.00 uur naar www.inktaap.nl en geniet van inspirerende schrijversgesprekken en een streepje muziek!

Presentator Oscar Kocken ontvangt Van Dijk, Te Gussinklo en Kollaard én een aantal juryleden virtueel in zijn huiskamer. Tijdens de live-uitzending kunnen ook in de chat vragen worden gesteld door kijkende leerlingen.

Webinars woordkunst en literatuur

Ook de inspirerende workshops die traditioneel deel uitmaken van de slotdag van De Inktaap zijn dit jaar van een flexibel alternatief voorzien dat door geen enkele coronamaatregel kan worden gedwarsboomd. Maar liefst zes schrijvers en dichters hebben een webinar opgenomen en geven de deelnemers een creatieve schrijfopdracht mee.

Ellen Deckwitz – Columns schrijven
Gino van Weenen – Spoken word
Lotte Lentes – Creatief schrijven
Jelko Arts – Stiftdichten
Jordi Lammers – Korte verhalen schrijven
Kila van der Starre – Instapoëzie

Deze webinars zijn exclusief beschikbaar voor de deelnemende leerlingen en kunnen ook na de slotdag worden bekeken.

De Inktaap-soundtrack

Elke awardshow heeft een muzikaal intermezzo en dat van De Inktaap is extra bijzonder! Want wij hebben singer-songwriter KEES gevraagd om speciaal voor De Inktaap een lied te schrijven: een soundtrack als het ware! Wij zijn alvast benieuwd om het resultaat te horen.

Wie wint De Inktaap 2021?

Over een week weten we wie met de Inktaap-trofee van 2021 op de foto mag. Welke bejubelde roman heeft ook lezersharten gestolen bij de jeugdige Inktaapjury? De titels kennen jullie intussen: respectievelijk Het wit en het purper, De hoogstapelaar en Uit het leven van een hond maken dit jaar kans op dé literaire jongerenprijs van Nederland.

Tijdens het liveprogramma wordt het juryrapport voorgelezen en de winnaar bekendgemaakt. Ook de schrijvers van het Beste Juryrapport vallen in de prijzen. Kortom, er is heel wat om naar uit te kijken op 11 februari!

Deel deze pagina:

Nieuws