Meer ondersteuning en verdieping voor docenten

De afgelopen editie van De Inktaap is nog maar net voorbij en toch is het al tijd om uit te kijken naar wat De Inktaap 2024 ons zal brengen. Hoe zijn de boeken? Welke school schrijft het beste juryrapport? Maar ook: wat blijft hetzelfde, en wat verandert er?

Meer ondersteuning en verdieping

De afgelopen editie hebben we nuttige feedback van onze deelnemers gehad. We hoorden bijvoorbeeld dat de genomineerde titels meer begeleiding en toelichting vragen,  en daar willen we de komende editie mee aan de slag. Dit jaar verzorgen wij extra contactmomenten met de docenten. Hierbij creëren we de ruimte voor onderlinge uitwisseling van ideeën en kennis, en we bieden ondersteuning in het programma. Daarnaast zullen docenten de kans krijgen om zich verder in het programma en de titels te verdiepen door middel van, bijvoorbeeld, webinars.

Nieuw en verbeterd lesmateriaal

Tot slot zal het leesbevorderingstraject van De Inktaap dit jaar met nieuw en verbeterd lesmateriaal ondersteund worden, speciaal bedoeld om de leerlingen zo goed mogelijk bij te staan in het lezen, bespreken en beoordelen.

Genomineerde titels

De komende editie zullen de leerlingen de prijswinnende boeken van de Boekenbon Literatuurprijs 2022, de BNG Bank Literatuurprijs 2022 en de Libris Literatuur Prijs 2022 lezen en jureren. Afgelopen november won Anjet Daanje met Het lied van ooievaar en dromedaris de Boekenbon Literatuurprijs 2022. Ook de winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs 2022 is al bekend: Tom Hofland met De Menseneter. De laatste titelnominatie voor De Inktaap laat nog even op zich wachten: de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2023 is afgelopen maand bekend gemaakt. Op 8 mei wordt daaruit een winnaar gekozen.

Aanmelden voor De Inktaap 2024?

Neem voor deelname aan De Inktaap 2024 contact op met Jules van Beurden – ook met specifieke vragen over de nieuwe editie van De Inktaap kunt u bij haar terecht:

Stuur een bericht

Deel deze pagina:

Nieuws