Auke Hulst

Auke Hulst (Hoogezand-Sappemeer, 1975) groeide op boven op de gasbel van Slochteren. Zijn jeugd daar – ‘in een Pippi Langkous-huis in een bos’ – stond model voor zijn succesvolle derde roman Kinderen van het Ruige Land (2012), die onder meer genomineerd werd voor de BNG Literatuurprijs. Eerder publiceerde hij onder andere de romans Jij en ik en alles daartussenin (2006) en Wolfskleren (2009).

In 2014 verscheen de reisverhalenbundel Buitenwereld, binnenzee en begin 2015 volgde zijn roman Slaap zacht, Johnny Idaho, die werd bekroond met de Harland Award Romanprijs. Zijn roman Zoeklicht op het gazon (2018) stond op de longlist van de Bookspot Literatuurprijs en ontving de prijs voor Beste Groninger Boek.

Auke is ook literatuurcriticus, reisjournalist en essayist voor onder meer NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer, De Standaard en Columbus Magazine. Daarnaast is hij muzikant. Als voornam van de band De Meisjes en later Hulst, brengt hij Nederlandstalige muziek ten gehore.

Auke Hulst is, met zijn roman De Mitsukoshi Troostbaby Company, dit jaar een van de genomineerde schrijvers voor De Inktaap. 

Fotograaf: Mark Uyl

Deel deze pagina: