Malika Soudani

Malika Soudani (1997) is afgestudeerd schrijver en werkt als redacteur, schrijfcoach en vakdocent creatief schrijven. Daarnaast organiseert zij schrijfworkshops en -cursussen op maat, draagt ze haar werk voor op diverse podia en geeft ze kookles aan basisschoolkinderen.

Naast een carrière als schrijver, ambieert Malika als criminoloog in spe een beleids- en/of onderzoeksfunctie te bekleden waarin zij zich kan inzetten voor sociaal-culturele en maatschappelijke ontwikkelingen op institutioneel niveau. In de toekomst hoopt ze tevens ooit een literair kookboek te publiceren. In 2021 studeerde Malika af in Creative Writing aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Voor haar afstudeerwerk schreef ze de verhalende poëziebundel Waar ik een slaapkamer heb gehad. Sinds 2021 studeert ze Criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Foto: Yvonne Zoethout

Workshop Lang verhaal kort

#StealLikeAnArtist

Tijdens de workshop Lang verhaal kort maak je een korte tekst zonder zelf te schrijven. Vandaag staat namelijk in het teken van stelen als een ware kunstenaar. Weg met unieke hersenspinsels en de creatieve uitputting van je brein. Tijdens deze workshop is creatief schrijven zo simpel als het plegen van plagiaat.

Je knipt woorden, zinsdelen of hele zinnen van willekeurige pagina’s uit de drie Inktaap boeken die je hebt gelezen. Met de knipsels maak je een nieuwe tekst (proza, poëzie of een dialoog) in een instapost-format.

Deel deze pagina: