De Mitsukoshi Troostbaby Company

In De Mitsukoshi Troostbaby Company verhaalt Auke Hulst over een nabije toekomst waarin een eenzame sciencefictionschrijver een robotdochter koopt die het verlies van een ongeboren kind moet goedmaken. Tegelijkertijd werkt de schrijver aan een roman waarin zijn alter ego teruggaat in de tijd zodat zijn ongeboren kind alsnog geboren kan worden. Dit boek is een intrigerende mix van robots, memoires, tijdreizen, verlies, schuld en ouderschap. Een aangrijpend verhaal dat zowel de kracht als de beperkingen van fictie belicht.

Meer weten over De Mitsukoshi Troostbaby Company?

  • Op Neerlandistiek.nl lees je een recensie van De Mitsukoshi Troostbaby Company geschreven voor Het Bureau, het blad van ZaZa, studievereniging Nederlandse Taal en Cultuur in Groningen.
  • In deze aflevering van podcast De Shortlist bespreken Eva en Anne-Romee De Mitsukoshi Troostbaby CompanyZe praten met elkaar over wat hen is opgevallen, wat hen verrast heeft, wat ze van het verhaal vinden, hoe de schrijfstijl ze bevalt, met welke vragen ze achter zijn gebleven en nog veel meer. Vervolgens interviewen zij samen de auteur van het genomineerde boek. De aflevering duurt 30 minuten.
  • Luister bij slide 4 van de LessonUp van Beeld en Geluid op school over De Mitsukoshi Troostbaby Company de audiotrailer voor het boek.
  • Op de website van de Libris Literatuur Prijs lees je het juryrapport van 2022 over de 6 nominaties, waaronder Het lied van ooievaar en dromedaris.

Deel deze pagina: