Het programma van De Slotdag 2024 is bekend!

Op 26 maart is het zover: De Slotdag van De Inktaap! Een dag vol literaire festiviteiten, workshops, optredens, debatten, en gastcolleges. Hieronder vind je een overzicht van het bruisende programma dat je te wachten staat:

Het programma

Gastcollege

Aafje de Roest, letterkundige aan de Universiteit Leiden, is bezig met haar promotieonderzoek naar culturele identiteit in hedendaagse Nederlandse hiphop. Tijdens het gastcollege zal ze ons meenemen in de wereld van Nederlandse hiphop; van Ronnie Flex tot Lijpe tot Latifah. Aafje zal ons laten zien hoe hiphop een spiegel is van onze samenleving en hoe ze deze muziekstijl wetenschappelijk onderzoekt. Een kans om meer te leren over hoe literair hiphop is.

Spoken word

Woord- en bewegingskunstenaar, Sjaan Flikweert, opent de slotdag met een krachtige voordracht van haar werk. Sjaan is actief in binnen- en buitenland haar spoken word, muziek, dans en performance art en zal ons op de slotdag dus betoveren met een voordracht.

Workshops

Wil je uit je comfortzone stappen en creatief aan de slag gaan met literatuur? Dan zijn de workshops met Julia Ter Veld, Merlijn Huntjens en Jordi Lammers perfect! Maak ingetogen luistergesprekken, wees moedig en stap op het poetry-slam-podium of breng tekst en muziek samen. Ontdek nieuwe manieren om literatuur te ervaren en laat je inspireren door deze creatieve geesten.

Presentatoren

Presentatoren, Tim Wagemakers en Sophia Blyden, zullen deze dag in goede banen leiden. Met hun scherpe vragen en betrokken houding zorgen zij dus voor een boeiende en betrokken sfeer tijdens de slotdag.

Auteurs

Auke Hulst, Tom Hofland en uitgever Anton Scheepstra namens Anjet Daanje zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden over hun boeken. Ontdek meer over ‘De Mitsukoshi Troostbaby Company’, ‘De Menseneter’, en ‘Het lied van ooievaar en dromedaris’ en laat je inspireren door deze getalenteerde schrijvers.

Juryleden

Op de slotdag zullen ervaren juryleden zoals Mira Feticu, Esther op de Beek en Gerben de Bruijn al je vragen beantwoorden over hun jurylidmaatschap en de boeken van De Inktaap van dit jaar. Zij zijn per slot van rekening een groot deel van de reden dat we deze Inktaap-titels lezen. Leer meer over het beoordelingsproces en wat een boek uiteindelijk tot een echte winnaar maakt.

Muziek

BOYBAND | de literaire boyband

De feestelijke slotdag wordt afgesloten met een spetterend optreden van BOYBAND, de literaire boyband . Deze mannen brengen poëzie op een unieke manier tot leven, met dansmoves en een flinke dosis literaire flair. Een knallende afsluiter die je dus niet wilt missen!

Meer informatie

Meer informatie over het programma en hoe je de slotdag kunt bijwonen, vind je hier. Mis het niet!

Deel deze pagina:

Nieuws