De Inktaap 2023 is van start!

De Inktaap 2023 is weer van start! We gaan weer drie prijswinnende boeken lezen, bediscussiëren en beoordelen om zo tot de winnaar van dé literaire jongerenprijs te komen. Op 14 februari 2023 reiken we De Inktaap-trofee uit aan de auteur van het favoriete boek van alle De Inktaap-jury’s. Daarnaast maakt elk ingediend juryrapport kans om de Prijs voor het Beste Juryrapport te ontvangen!

Leerlingen kunnen nu worden aangemeld voor De Inktaap 2023 – het programma start vanaf september.

Aanmelden

De genomineerde boeken

Dit jaar lezen de jongeren uit de bovenbouw de volgende titels:

  • Op weg naar De Hartz van Wessel te Gussinklo (winnaar Boekenbon Literatuurprijs 2021)
  • Vaders die rouwen van Carmien Michels (winnaar BNG Bank Literatuurprijs 2022)
  • Wormmaan van Mariken Heitman (winnaar Libris Literatuurprijs 2022)

Over De Inktaap

De Inktaap is dé jongerenprijs van de Nederlandse literatuur. Vanaf september lezen jongeren van 15 t/m 19 jaar uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs de winnende titels van de BNG Bank Literatuurprijs, de Boekenbon Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs, en kiezen daaruit hun favoriet. Het programma wordt afgesloten met een feestelijke slotdag op 14 februari 2023 in de Doelen, Rotterdam.

Deel deze pagina:

Nieuws