Anton Scheepstra overhandigt trofee aan Anjet Daanje

Een dag na de slotdag van De Inktaap 2024 heeft Anjet Daanje De Inktaap-trofee daadwerkelijk zelf in handen. Haar uitgever, Anton Scheepstra, was in haar naam aanwezig op de slotdag in Rotterdam. Daar heeft hij de leerlingen te woord gestaan en verteld over Anjets toekomstplannen (een nieuw boek is in de maak!). Hij werd op selfies gezet en signeerde soms zelfs een boek. Aan het einde van de dag was dan ook aan hem de eer om zowel de trofee van de jongeren aan te nemen als om de trofee aan Anjet te overhandigen.

Foto: Henk Veenstra

Dat gebeurde vanochtend: een feestelijk bezoek aan Anjet, die met een glimlach van oor tot oor de prijs in ontvangst nam: ‘Geweldig – ik ben aangenaam verrast dat jongeren mijn werk zo weten te waarderen. Zij hebben toch de toekomst!‘ Gezeten aan de eettafel langs een lange wand vol boeken, deelde Anton zijn verhalen over de slotdag en de betrokkenheid van de leerlingen – met name het juryrapport dat werd voorgedragen heeft diepe indruk op hem gemaakt.

 

Deel deze pagina:

Nieuws