De ervaring van Winkler Prins met De Inktaap 2024

Leerlingen van het Winkler Prins uit Veendam hebben meegedaan aan De Inktaap 2024. Lees in dit verslag hun ervaring met de literaire jongerenprijs. 

Een literaire reis
Begin september zijn wij begonnen met het lezen van de genomineerde boeken. Regelmatig kwamen we in de mediatheek samen om onder het genot van warme chocolade of thee te bespreken wat we van de boeken vonden. We hebben met veel plezier en enthousiasme als juryrapport een spoken word gemaakt en opgenomen. Ook namen wij met veel plezier deel aan de slotdag. Wij kijken terug op een mooie dag en kijken nu alweer uit naar de volgende editie van De Inktaap.

Hannah (leerling Winkler Prins) over De Inktaap:
‘Vanaf september 2023 zijn wij als schoolgemeenschap Winkler Prins uit Veendam bezig geweest met De Inktaap. Samen hebben we alle drie de boeken gelezen, besproken en beoordeeld. Als hoogtepunt gingen we op 26 maart in alle vroegte met een groepje van 10 leerlingen en 3 docenten naar de Slotdag van De Inktaap. Hier hebben we gedebatteerd en een gastcollege van Aafke de Roest bijgewoond over de muziek en taal van rapper Lijpe. Ook hebben we gesprekken gehad met de auteurs en uitgevers van de drie boeken.

Deze hele periode was superleerzaam en gezellig. Het is echt een aanrader om mee te doen!’


Enthousiast geworden? Schrijf uw leerlingen nu in voor De Inktaap 2025.

Inschrijven voor De Inktaap 2025

Deel deze pagina:

Nieuws