Programma slotdag

Op dinsdag 13 maart is het zover: dan onthullen we welke titel wordt bekroond met De Inktaap 2018 tijdens de feestelijke slotdag in Rotterdam! Het programma vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur. De deuren van de Doelen zijn geopend vanaf 10.00 uur. Komt uw jury ook? Laat het ons voor 15 januari weten via het aanmeldformulier als u dit nog niet heeft gedaan.

Programma 13 maart 2018

De slotdag vindt dit jaar weer plaats in de Doelen in Rotterdam. Om 11.00 uur gaat het programma van start. Tijdens de plenaire opening worden de genomineerden Alfred Birney, Martin Michael Driessen en Jeroen Olyslaegers geintroduceerd door presentatrice Jet Sol. Ook zullen ze voordragen uit hun werk. 

Daarna wordt het publiek verdeeld over drie programma’s: de talkshows met de genomineerde auteurs, de Inktaap-debatten en workshops/colleges schrijven en recenseren. Iedere leerling zal drie verschillende programmaonderdelen bijwonen, verdeeld in kleinere groepen.

Tijdens de talkshows, onder leiding van Jet Sol, krijgen uw juryleden de kans al hun vragen te stellen aan de drie auteurs. Ze mogen dit samen met andere juryleden doen vanaf het podium of via microfoons in de zaal. Bereid dus met uw leerlingen vragen voor op school en laat het ons vooraf weten als ze het podium willen beklimmen. 

Tijdens de Inktaap-debatten worden er drie teams gevormd die op het podium elk voor hun eigen nominatie strijden. Leerlingen kunnen zich hier nu al voor opgeven via inktaap@passionatebulkboek.nl. Dit alles gebeurt onder leiding van presentator Oscar Kocken.

Tijdens de workshops/colleges maken de juryleden kennis met de kunst van het recenseren, schrijven van korte verhalen en het vak literatuurwetenschap. Workshops en colleges zijn er o.a. van recensent Maarten Dessing, hoofddocent Nederlandse Letterkunde aan de Vrije Universiteit Jacqueline Bel en van schrijfwedstrijd Write Now!. Uw leerlingen worden door ons ingedeeld voor de workshops.

Het hoogtepunt van de dag is de uitreiking van De Inktaap 2018. Drie juryleden lezen hét juryrapport van De Inktaap 2018 voor, samengesteld uit al jullie inzendingen. Ook wordt de prijs voor het Beste Juryrapport bekend gemaakt.

Praktische informatie

Slotdag De Inktaap
Dinsdag 13 maart 2018
11.00 - 16.00 uur (deuren open vanaf 10.00 uur)
De Doelen, Kruisplein 40, 3012 CC Rotterdam

Om mee te nemen:

  • -    Het is handig voor u en uw leerlingen om wat geld mee te nemen voor lunch en/of drankje. Natuurlijk mag iedereen ook zelf lunch meenemen.
  • -    Voor de workshops is het handig om schrijfgerei mee te nemen.
  • -    Neem voor handtekeningen van Alfred Birney, Martin Michael Driessen en Jeroen Olyslaegers hun boeken mee en al het andere waarop hun handtekening mag prijken! Zij zullen signeren in de lunchpauze en na afloop bij de boekenstand van Boekhandel Van Gennep.
     

Heeft u nog vragen? Dan kunt u ons mailen op inktaap@passionatebulkboek.nl of bellen naar 010 - 276 26 26. 

 

Recente Blog

Gooise Inktaap goes Caribbean!
Danielle Besançon en Vera Kampers
Brief aan Ted
Liz Abels

Meld Je AanMeld Je Aan

Altijd op de hoogte blijven over De Inktaap? Schrijf u hier in voor de nieuwsbrief!

Volg onsVolg ons

Word FanWord Fan

Powered by Passionate Bulkboek

Passionate Bulkboek ontwikkelt activiteiten voor jongeren met als doel hen te interesseren voor culturele uitingen in het algemeen en letteren in het bijzonder. Jongeren worden bereikt via educatieve projecten in het voortgezet onderwijs en vrijetijdsproducten die zich op dezelfde jongeren richten.

Lees Meer